Antalya Araç Kiralama

10.03.2012 23:51

Akdeniz Bölgesi'nin nüfus bakımından oldukça kalabalık olan ili Antalya; İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlere uzak olan mesafesinden dolayı havayolu taşımacılığı ile seyahat edilen şehirlerdendir. Gerek tarihsel yapısı, gerek iş imkanları, gerekse doğal güzellikleri bakımından milyonlarca yerli yabancı turistin adeta akın ettiği bu şehir, ICF Airports Antalya Havalimanı aracılığı ile ziyaretçilerini kabul eder.

Uçaktan inip bavullarınızı aldığınızda şehrin dışında olan havaalanından şehir merkezine ya da Murat Paşa, Kepez, Konyaaltı, Kemer, Elmalı gibi ilçelere gitmek için klasik olarak dört seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerden ilki, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otobüs işletmesine ait 600 kod numaralı Havaalanı - Otogar seferini yapan araçtır. Bavullarınızı koymak için yer bulamayacağınız ve hatta yer kavgası edeceğiniz bu otobüs ile şehir merkezine trafik yoksa altmış

dakikalık bir yolculuk ile varabilmeniz mümkündür. Fakat şehir merkezinden daha uzak olan ilçeler için en az doksan dakikalık bir seyahati göze almanız gerekmektedir. Eğer şansınız var da otobüs havaalanından kalkarken dolmamışsa çok sevinmeyin zira yolda durduğu her durakta aldığı yolcularla seyahat edilmez bir hal alacağının haberini şimdiden vermek isteriz.

Havaalanından ayrılmak için kullanabileceğiniz diğer bir seçenek ise Havaş isimli firmanın servis araçlarıdır. On Türk Lirası vererek yolculuk edebileceğiniz bu araçların otobüsten pek bir farkı yoktur, üstelik indiğiniz yerde mutlaka bir ticari taksi kullanmanız gerekmektedir.

Ticari taksi demişken... Eğer "ne gerek var o kadar çileye, atlarım havaalanından bir taksiye olup biter" diyenlerdenseniz, en yakım mesafe olan şehir merkezine gitmek için bile asgari altmış Türk Lirası bir bedeli gözden çıkarmış olması gerekir.

Havaalanından ayrılmanın ticari taksi kullanmaktan ucuz, otobüs kullanmaktan konforlu metodu ise şüphesiz araç kiralamaktır. Tavsiyemiz uçak biletinizi alır almaz "Antalya Rent A Car" firmalarından biri ile irtibata geçerek, daha şehre varmadan adınıza bir araç rezervasyonu yaptırmanızdır. Bu sayede toplu taşıma çilesini yaşamadan vakitten tasarruf edip, Antalya'yı gezmeye daha çok vakit ayırabilirsiniz.