Araç kira sözleşmesi nedir?

18.12.2011 21:36

Araç kira sözleşmesi araç kiralayanın uyması gerekenleri belirten bir kurallar bütünüdür. Sözleşmede hem firmanın hem de kiralayan kişinin uyması gereken şartlar yazılıdır.
Sözleşmedeki bir çok madde kararnameler ile belirlenmiştir ve sabittir. Bu maddeleri okumanız önerilir ancak okumasanız da çok büyük bir şey kaybetmezsiniz.
Sözleşmede önemli olan noktaların başında metnin orijinalinde firmanın doldurması için boş bırakılan alanlardır. Bu alanların içinde gecikmelerde saat başı alınan ücret kısmı önemlidir. Bir çok firma burayı normal bir rakamla doldurur. Ancak kötü niyetli bir firmaya denk gelirseniz buradaki rakamların normalin çok üstündedir. Bu tip firmaların amacı geciktiğiniz her saat için sizden koparabilecekleri en yüksek ücreti almaktır. Burada 3 saati geçen gecikmelerin tam gün sayıldığını da unutmamak gerekir.
Sözleşmedeki bir diğer rent a car firmasının doldurması için boş bırakılan kısım ise çarpışma sonucunda oluşan hasarla ilgilidir. Burada genellikle rent a car firmalarının belirlediği temel bir rakam mevcuttur ve bu rakam değişmez. Ancak kötü niyetli bir rent a car firması buraya normalden fazla miktar yazarak sizi risk altına atabilir. Bu sorundan kiralama başında Süper CDW adı verilen ek ücreti ödeyerek muaf olabilirsiniz.
Teminat dışında kalan haller standarttır. Ancak bazı firmalar bu alana eklemelerde bulunabiliyorlar. Bu yasal bir durum olmasa da tüketiciler kaza sonrası bu şartları kabul etmek zorunda kalıyorlar.
Eğer bir araç kiralamak istiyor ancak sözleşme ve benzeri yerlerde yapılan hilelerden korkuyorsanız arabanızı  www.24saatrezervasyon.com sitesinden kiralayın. Hem cebinize uygun aracı kiralamanın keyfini yaşayın hem de sigorta ve kasko gibi sorunlarla uğraşmayın. Sitede istediğiniz modelde ve yakıt tipinde aracı istediğinizde ilde aramanız mümkün. Sitede Türkiye’nin en güvenilir rent a car firmaları ile çalışıldığı için tüketiciler herhangi bir sorun yaşamıyor. Ayrıca şoför isteğinde bulunabilir, aracınıza navigasyon taktırabilirsiniz.
Not: Oto Kiralama sözleşmelerini sadece kendileri haklarını korumak için değil, müşterinin haklarınıda korumak için düzenleyen birçok araç kiralama firmasına ulaşmanın bir diğer yolu otokiralamadunyasi.com sitesinde bulunan araç kiralama firmalarını ziyaret etmenizdir. Site içerisinde kayıtlı bulunan binlerce kiralama firmasından size uygun olanı seçenebilirsiniz.