Türkiye'de Lüks Araç Kiralama

18.12.2011 21:32

Değerli arkadaşlarım, lüks araç kiralama taleplerinde son zamanlarda çok ciddi bir artış gözlenmektedir. Birçok kişinin yaşam tarzı haline gelen iyi otomobiller, kiralama sektörüne de yansıyarak belirli marka ve model araçlara olan talebi artırmıştır. Genel olarak dizel ve otomatik vites seçenekli araçların tercih edildiği üst sınıf araçlardan en fazla rağbet gören markalar BMW, Mercedes ve Audi otomobil markalarıdır. Önceleri sadece özel günler ve havalimanı önemli misafirlerin transferlerinde kullanılan kullanılan lüks otomobiller, daha sonra şirketlerin uzun dönem filo kiralama alışkanlığı kazanmasıyla makam otomobili olarak kiralanmaya başlanmış, ancak son bir kaç yıl içinde ise günlük kiralamalarda da kullanımı artmıştır. Sadece binek sınıfı araçlar olarak değil, 4x4 arazi sınıfı araçlar olarak ve VIP minibüs olarak ta karşımıza çıkan lüks araç kiralama hizmetini yapan rent a car sayısında da ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Bu noktada, https://www.rentacarara.com/Gezilmeye_Konum.asp?Kayit_ID=102&Aciklama=Istanbul-Izmir-Ankara-Bursa-Adana-Ekonomik-Ucuz-Luks-Lux-Arac-Kiralama-Araba-Oto-Rent-A-Car-RentACar--Rent-A-Car--Istanbul- sayfasından faydalanabileceğiniz gibi Lüks Araç Kiralama hizmeti veren firmalara da direkt olarak ulaşabilirsiniz. Lüks Araç Kiralama deyince akla gelen ilk İstanbul firmalarından olan Avro Rent A Car Atatürk Havalimanı içerisinde hizmet vermektedir. 24 saat hizmet veren firmadan Ferrari markasından, Jaguar markasına kadar birçok çeşit lüks araç bulabilirsiniz. Ayrıca jeep tarzı Range Rover, BMW X5 ve BMW X6 araçlarıda temin edebilirsiniz. Blog sayfasımızdan Kiralık Lüks Araç markalarının tanıtımı yapılacaktır. İlgilenenler için faydalı olacaktır.

 

Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde “ihtiyaçtan aşırısına kaçma, gösteriş, şatafat” anlamları ile tanımlanan “lüks” olgusu; ne kadar inkar edilse de tüm insanlar tarafından, hayatın her alanında ulaşılmak istenen bir seviyedir. Başını sokacak kendine ait bir evi olsun ya da olmasın hemen herkes “havuzlu, hamamlı, içinde uşakların cirit attığı” bir villanın hayalini kurar. Zira ilahi dinlerde “nefis” olarak adlandırılan “ego”, zaman zaman hat safhada tatmin edilmek ister. Ama korkacak bir şey yoktur, çünkü her ademoğlu “nefsini körlemek” zorundadır.
Ev örneğinde bahsettiğimiz durum araç örneğinde de geçerlidir. Hatta insanlardaki “lüks araç tutkusu” kimi zamanlarda her türlü lüks düşkünlüğünün önüne geçmektedir. Araç kullanabilen ya da kullanamayan herkes; şöyle lüks bir otomobilde klimasını açıp, mini bardan aldığı soğuk bir içecekle “yolların efendisi benim” temalı hayaller kurmuştur.
Ek Not: Lüks araç kiralama hizmeti bazı durumlarda Şoförlü araç kiralama hizmetiyle bütünleştirilerek alınmaktadır. Özel şoförlü araç kiralama hizmeti ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilmek için www.arackiralamatr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Araç kiralama işlemi genelde sık olarak tercih edilen bir durum olmadığından mütevellit, kiralama şirketlerine gelen talepler genel olarak “lüks araç kiralama” yönündedir. İnsanlar kimi zaman kendilerini ödüllendirmek, kimi zaman sevdiğine güzel bir akşam geçirtmek, kimi zaman ise kendini olduğundan farklı göstermek için tercihlerini lüks araç kiralamadan yana kullanmaktadır.
Kiraladığınız lüks aracı ister kendiniz kullanarak sürüş keyfinde doruk noktasına ulaşın, isterseniz araçla birlikte kiraladığınız şoförünüze “devam et, ben nereye gideceğimize yolda karar vereceğim” deyin, bu hazzı yaşamayı kelimelerle tarif edemezsiniz.
“İğneden ipliğe” tüm ayrıntıların düşünüldüğü lüks araçların, yaşattığı konfor yanında sevdiklerinizin ve sizin can güvenliğini de en üst seviyelerde sağladığını unutmamalısınız. Rahat ve yatak olabilen koltukları, seyahat esnasında bilgisayar kullanmanıza imkan veren tertibatı, hava yastıkları başta olmak üzere daha birçok güvenlik aksamı ile lüks araçların; size hak ettiğiniz değeri fazlası ile vereceğine emin olabilirsiniz.
Lüks Araç Kiralamak mı? Lüks Araç Satın Almak mı?
Özellikle yaşadığımız coğrafyada var olan bizlerin atalarından kalma “mal sahibi olmak” isteği yirmi birinci yüzyıla girerken nihayet tarihe karışıyor. Nihayet diyoruz çünkü satın almak sureti ile sahibi olunan bir malın (hele birde bu mal yüzbinlerce lira değerinde bir otomobil ise) bakımı ve kullanması profesyonellik ister. Hayatın keşmekeşinde aynaya bakmak için bile zor vakit ayırmanız nedeni ile lüks araç satın alma durumu çokta verimli değildir. Üstüne üstlük, bütçeniz lüks araç sahibi olmaya elvermiyorsa, yine en doğru yol bu aracı kiralamaktır.
Az Yakan ve Konforsuz Araç mı? Lüks Araç mı?
Özellikle tatile gidenler ve dönemsel yoğunluk sıralarında iş görüşmeleri yapanlar tarafından araç kiralama işlemi sıkça gerçekleştirilir.
Tatile gidenler; hemen bir maliyet hesabı yapar. Aracın tahmini yapacağı kilometre yakıt hesabı için, aracın ne kadar süre kiralanacağı kira gideri için hesaplanır ve en az akaryakıt tüketen (halk deyimi ile “az yakan” ), en az kira bedeli ödenen konforsuz araçlar seçilir. Ama fark edilmez ki bu konforsuz araçları kiralamak yerine, lüks bir otobüs firmasına bilet alarak daha iyi bir yolculuk geçirilebilir. Başka bir söylemle “ucuz etin yahnisi” yapmak için yollar aranır. Hâlbuki konforlu, kullananı yormayan, ultra güvenlik sistemleri ile donatılmış bir araç tercih etmek, aradaki farkı vermek için fazlasıyla yeterli bir sebeptir.
Dönemsel yoğunluktaki iş görüşmelerini gerçekleştirmek için araç kiralayanlar ise yine tatilcilerle aynı hataya düşerler. Şehir trafiğinde yıpranmalarını hesaplayacaklarına, benzin ve kira bedeli hesaplarlar. Lüks bir aracın görüşmeye gidilen yerdeki prestijini düşünmezler. İş görüşmesi yapılan mekandaki masaya rahat oturmak için cepteki fazlalıklar boşaltılırken; Fiat marka bir aracın anahtarının konması ile Mercedes marka bir aracın anahtarının konması arasındaki itibar farkını düşünmezler. Öte yandan lüks araç trafikte kişiyi yormayacağından dolayı zinde bir iş görüşmesi gerçekleştirileceğinin farkına varamazlar ya da çok geç varırlar.
Sözün özü; eğer otomobil ihtiyacı senede belli zamanlarda zuhur eden bir zorunluluksa, üç kuruş tasarruf etmek için verimli geçmesi gereken zamanlarınızı çile çekmekle heba etmeyin. Bizden söylemesi